2013/02/05

Ιταλικό πανετόνε





Υλικά

600 γραμμάρια σκληρό αλεύρι
100 γραμμάρια μαγιά φρέσκια
150 γραμμάρια βούτυρο
3 αβγά
150 γραμμάρια ζάχαρη
20 γραμμάρια κεράσι φρουί γλασέ
20 γραμμάρια πορτοκάλι φρουί γλασέ
20 γραμμάρια δαμάσκηνα φρουί γλασέ
75 γραμμάρια νερό

 

Εκτέλεση

Το τσουρέκι των Χριστουγέννων!

Βάζουμε το αλεύρι πάνω στο πάγκο και κάνουμε μία λακούβα. Τρίβουμε με τα χέρια μας τη μαγιά μέσα στη λακούβα και την ανακατεύουμε με λίγο αλεύρι. Τρίβουμε και το βούτυρο και το ανακατεύουμε και αυτό.

Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα φρούτα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αβγά και το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη σαν του τσουρεκιού.

Βουτυρώνουμε καλά δύο στρογγυλές φόρμες με διάμετρο 15 εκ. και ύψος 20 εκ. και μοιράζουμε το μείγμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 40 βαθμούς. Βάζουμε μέσα τις φόρμες και περιμένουμε να φουσκώσει η ζύμη και να διπλασιαστεί. Το βγάζουμε και το ακουμπάμε ελαφρά στον πάγκο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140 βαθμούς C και ψήνουμε για 40-45 λεπτά. Όταν ψηθεί και το πατάμε πρέπει να επανέρχεται σαν μαξιλάρι.

 

Απαιτούμενος χρόνος: 80 λεπτά

 

 

source

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου